De werkgroep fietseling
afdeling fietsersbond Oostende
Home OverOns Acties Memorandum Spaak Fietspaden Fietsstraten Meldingen Contact

 

 

 

 

 

 


a

 

a

 

a

 

a

FIETSBABBEL
'Fietsbabbel' van de Werkgroep Fietseling Oostende, in tandem met de Fietsersbond Bredene op 23 november 2022 in het Cafetaria van het Sportcentrum De Spuikom, Dokter Eduard Moreauxlaan 1A te Oostende, deuren open om 19u30, start stipt om 19u45Eduard A 8400
Deze avond staat niet alleen open voor leden, maar voor alle belangstellenden in het fietsbeleid in haar diverse aspecten.

Als gast: Wout Baert, de coordinator van Fietsberaad Vlaanderen.
Fietsberaad is in 2014 opgericht met als doel alle actoren in verband met het fietsbeleid rond de tafel te brengen. Dit om een veiligere en comfortabelere fietsinfrastructuur te realiseren. Uit eerste hand zullen we de nieuwe tendensen horen rond fietsbeleid, en in het bijzonder de krachtlijnen van het nieuwe Fietsvademecum.
Dit vademecum voor wegbeheerders beschrijft de standaardrichtlijnen voor kwalitatieve fietsinfrastructuur. De richtlijnen dragen bij tot het cre�ren van een omgeving waarin fietsen veilig, uitnodigend en laagdrempelig is. Bovendien schept het de voorwaarden voor de realisatie van een gezonde, aantrekkelijke en leesbare publieke ruimte.

Maar Wout is ook beslagen op vlak van fietsinfrastructuur, fietsveiligheid en fietsbeleid. Denk dus ook aan de impact van het hele gamma fietsen dat zich tegenwoordig op de weg begeeft: 'gewone' fietsen, electrische fietsen, speedpedelecs, ligfietsen, velomobielen, bakfietsen, . Het publiek zal zeker plaatselijke bekommernissen kunnen ter sprake brengen, zodat Bredene en Oostende van deze expertise hun voordeel kunnen halen.

Graag hopen wij jullie te verwelkomen op deze boeiende avond.